Rólam - Szilágyi Mária
Mestereim
  • Dötsch Zoltánné Perczel Mária (Állami-díjas opera énekesnő)
  • Horváth Eszter (Liszt-díjas opera énekesnő)
  • Dr. Garay Attila (Jazz zongorista, zeneszerző, hangképző tanár, utolsó éveiben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének docense)
  • Barta Éva (Magyar Rádió)
  • Erdei Iván György (Nívó-díjas nyelvtanár, újságíró, beszédtanár, Magyar Rádió)
Versmondás

Dsida Jenő - Arany és kék szavakkal

Petőfi Sándor - Föltámadott a tenger

Ének

A Maraquita latin-pop/rock zenei projektem kiadványai.

Meditáció
Elérhetőség

Szilágyi Mária

Rólam

A tehetségemet sok hátrány segítette: szívfejlődési rendellenességgel jöttem a világra. A műtét alatt a szívem eldeformálódott, a mellkasom közepén találta meg a végső helyét. Ennek annyi hátránya volt, hogy amikor sportoltam vagy nagyon izgultam akkor az erős szívdobogás nyomta a légcsövemet, nehezen tudtam levegőt venni és beszélni. Egy balesetben eltört a nyelvcsatom és lebénult az arcom, ezek miatt kialakult bennem egy félelem a megszólalástól. Ilyen alapokkal dolgoztam ki a saját módszereimet, hogy segíteni tudjak magamnak és másoknak. Az összes légzés, beszéd és ének hangképzés módszereim létrejöttét ezeknek a rendellenességeknek köszönhetem. Hiszem, hogy a nehézségek rávezetnek arra, hogy rájöjjünk lépésről-lépésre arra, hogyan győzzük le mindazt, ami hátráltat.

Módszeremet a 34 év szakmai gyakorlat tesztelte. A lényege az, hogy bármennyit énekelhetünk, nincs rekedtség, a stabil támaszokkal egészséges dinamikát kap a hangunk.

A legfontosabb, hogy minden körülmények között légy természetes! Mindig légy hű önmagadhoz!

„A hangod jobban meghatároz téged, mint bármi más; pontos képet ad a lelkiségeidről, a valódi véleményedről, a világhoz való viszonyulásodról.”Szilágyi Mária

Vissza